روابط عمومی
رشته طراحی طلا و جواهر
یکی از رشته های هنری رشته طراحی و ساخت طلا و جواهرات است که اگر فردی خلاق، با دقت و حساس هستید و از دیدن سنگ‌های قیمتی، زیورآلات و زرق و برق جواهرات لذت می‌ برید و همیشه به جزئیات آن‌ها توجه دارید می توانید این رشته را به عنوان تحصیلات دانشگاهی انتخاب نمایید.

رشته تحصیلی طراحی طلا و جواهرات

طراحی و ساخت طلا جواهر

یکی از رشته های هنری رشته طراحی و ساخت طلا و جواهرات است که اگر فردی خلاق، با دقت و حساس هستید و از دیدن سنگ‌های قیمتی، زیورآلات و زرق و برق جواهرات لذت می‌کنید و همیشه به جزئیات آن‌ها توجه دارید می توانید این رشته را به عنوان تحصیلات دانشگاهی انتخاب نمایید.

دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مثل دانش پژوهان پیشرو اصفهان دروس تخصصی مربوط به طراحی و ساخت طلا و جواهرات را به همراه کلیه برنامه های آموزشی تکمیلی به دانشجویان ارائه می دهند که می توان تئوری های مربوط به طراحی و ساخت جواهرات، مجموعه کارگاه های عملی، تکنیک های مدل سازی، استفاده از ابزارهای مختلف و نرم افزارهای طراحی و ... را آموخت.

علاوه بر این، دانشجویان می‌توانند از طریق شرکت در نمایشگاه‌ها، مسابقات و کارآموزی کسب تجربه کنند.

بررسی رشته طراحی طلا و جواهرات

طراحی و ساخت طلا و جواهر رشته ای مهم و پرطرفدار در صنعت است که مانند تمامی رشته ها مستلزم علم و تخصص فراوانی است. در حالی که سلایق و علایق تمامی افراد با هم متفاوت است دانشجویان در دوران تحصیل باید با استفاده از ابزارها و نرم افزارها به گونه ای از خلاقیت خود استفاده کنند که با توجه به سبک های جدید براساس سلیقه ی افراد مختلف طراحی را انجام دهند.

از آنجایی که در کشور ما ایران هنر و طراحی جواهرات قدمت چند هزار ساله دارد، این زمینه از صنعت در جهت رشد اقتصادی کشور تاثیرگذار محسوب می شود. پس یکی از اهداف مهم آموزشی افزایش کیفیت ساخت و گسترش تولید جواهرات است.

از جمله دانش ها و مهارت های فنی مورد مطالعه میتوان تسلط برطراحی، شکل دادن، برش، پرداخت، جوشکاری و حکاکی نام برد تا براساس خلاقیت اثری زیبا و هوشمندانه پدید آورد. در کنار دانش مهارت های تزئینی، طراحی سه بعدی و نرم افزارهای مربوط به این رشته مانند Matrix و Rhinoceros مفید می باشد.

میتوان اذعان کرد در طول تحصیل در رشته طراحی و ساخت طلا و جواهر موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو دانشجویان با مواد مختلف مانند طلا، نقره، الماس، کلیه سنگ های قیمتی و فلزات گرانبها آشنایی پیدا کرده و با استفاده از روش های تکنیکی متفاوت، سنگ ها و فلزات قیمتی را به زیورآلاتی زیبا در عین حال مدرن و خلاق بدل کنند. همچنین، طراحی و تولید مدل های سه بعدی با ، به آنها کمک می کند تا به سرعت مدل های جدید را طراحی و تولید کنند.

دریافت مدرک دانشگاهی معتبر در خصوص این حوزه موجب فراهم آوردن امکانات بیشتری برای پیشرفت در حرفه شخص فراهم می آورد.

زمینه های اشتغال و ورود به بازار کار کارشناسی رشته طراحی طلا و جواهرات

• مدرس و کارشناس در مراکز آموزشی مربوطه • تسلط تخصصی روش های مدلسازی جواهرات • آشنایی عمومی با بازار جهانی جواهرات • طراح و مدلساز انواع زیور آلات و مصنوعات طلا و جواهر • کارشناسی طراحی در کارگاه ها و تولیدی های طلا و جواهرات • مدیریت شرکت های خصوصی طراحی زیورآلات ، جواهرات و مصنوعات طلا و جواهر

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته طراحی و ساخت طلا و جواهر

همانند تمامی رشته ها تحصیل در رشته طراحی و ساخت طلا و جواهر، نیازمند توانایی و علاقه مندی های مختص به خود است:

• دانش فنی و دقت بالا: از آنجایی که در این رشته بر روی فلزات و سنگ های قیمتی کار می کنید کوچکترین اشتباه جبران ناپذیر است پس به دقت و حوصله و دانش بالایی نیاز دارید.
  • خلاقیت هنری: از آنجایی با ورود به این رشته باید طراحی های خلاقانه و جدید انجام دهید پس باید ذهن خلاق و دید هنری داشته باشید.
  • امکان استفاده از نرم افزارهای طراحی: طراحی طلا و جواهرات، نیازمند آموزش و یادگیری نرم افزارهای مختص طراحی 2D و 3D است.
  • توانایی کار با تجهیزات و ابزار صنعتی: در این حرفه باید توانایی کار با تجهیزات و ابزارآلات صنعتی مل ماشین های CNC، دستگاه های برش لیزری و ... را داشته باشید.
  • توانایی کارکردن به صورت تیم: از آنجایی که یک پروژه جواهرسازی در اکثر مواقع عملکرد تیمی دارد، توانایی همکاری با دیگران اهمیت بالایی دارد.
  • انگیزه و علاقه: وجود علاقه و انگیزه باعث می شود به بهترین شکل در حرفه خود پیشرفت داشته باشید.
  • توانایی مدیریت زمان و پروژه: باید بتوانید در کار زمانبندی و نظم داشته باشید تا به درستی و سروقت پروژه های خود را تحویل دهید.

برترین مزیت‌های ورود به رشته طلا و جواهر عبارتند از:

1. ارتباط با هنر: دانشجویان این رشته فرصتی را خواهند داشت تا به صورت تخصصی با هنر طراحی، صنایع دستی و تجسم زیبایی آشنا شوند.
  2. از لحاظ مالی: صنعت طلا و جواهر به دلیل برخورد با محصولات با ارزش و افزایش قیمت‌ها در طول زمان، به عنوان یک صنعت بسیار سودآور شناخته می‌شود. متخصصان طلا و جواهر در بازار کاری فرصت شغلی کاربردی و درآمد بالا خواهند داشت.
  3. طراحی خلاقانه: از مهم‌ترین دلایل موفقیت در رشته طلا و جواهر، مهارت طراحی است. در این رشته، دانشجویان می‌آموزند چگونه به صورت خلاقانه و نوآورانه طرح‌های طلا و جواهر را طراحی و اجرا کنند.

در خصوص معایب و چالش‌های این رشته میتوان به این موارد اشاره کرد:

1. نیاز به مهارت‌های فنی: برای تولید و طراحی طلا و جواهر، نیاز به مهارت‌های فنی و اصول جواهرسازی است.برای برخی از افراد ممکن است تسلط بر اصول فنی به صرف وقت و تلاش بیشتری نیاز داشته باشد.
  2. رقابت ش دید: با وجود سودآور بودن این صنعت، رقابت بین کارشناسان طلا و جواهر بسیار شدید است. تلاش برای برتری در بازار رقابتی ممکن است بار استرس داشته باشد.
  3. نیاز به بازاریابی: طراحان و تولیدکنندگان طلا و جواهر باید نیازهای فروشگاه های طلا و جواهر و مشتریان را سنجیده و بر طبق آن، محصولات خود را به بازار ارائه کنند. که این مورد نیاز به مهارت‌های بازاریابی و اجرای استراتژی‌های بازاریابی مناسب دارد.

سخن آخر :

از نظر بازار کار، رشته طلا و جواهر مجموعه‌ای از فرصت‌ها و چالش‌ها را ایجاد می‌کند. با توجه به رشد صنعت طلا و جواهر در سطح جهانی و جذابیت فرهنگ ساختن در هنرهای دستی، فرصت‌های شغلی در این صنعت افزایش می‌یابد. کسانی که دارای مهارت‌های مورد نیاز هستند، می‌توانند به‌راحتی در جابه‌جایی و درآمدزایی مناسب شغلی پیشرفت کنند.

به طور کلی، رشته طلا و جواهر یک راهنمای جذاب و فرصت‌های شغلی پیشرفته را در اختیار دارد که به دانشجویان امکان می‌دهد تا علاوه بر خلق آثار هنری، به صورت کسب و کار مستقل نیز در بازار کار شرکت کنند. با رشد و توسعه‌ی نیازها و مزایای این صنعت، میزان تقاضا برای طراحان، تولیدکنندگان و فروشندگان طلا و جواهر همچنان در حال افزایش است.

1402/05/21